Setari Cookie-uri

Zborul cu avionul: o necesitate, un stres sau o adevarata placere?!

Intr-o perioada dificila si stresanta ca cea prin care trecem cu totii, gandul la vacanta ne ajuta sa depasim momentele critice, ne ambitioneaza sa "tragem tare", sa nu ne lasam si ne asigura ca, undeva, candva (nu peste prea mult timp - de 1 Mai sau la Vara) ne vom putea relaxa fara griji, bucurandu-ne de o vacanta bine-meritata si mult asteptata...

Mai multe persoane mor pe sosele decat in accidente aviatice. Iar probabilitatea ca in avionul in care te urci sa fie o bomba este extrem de mica. Un statistician a calculat-o, ba chiar a dedus ca probabilitatea ca intr-un avion sa fie nu una, ci doua bombe este si mai mica, aproape imposibila. De aceea si-a propus ca de fiecare data cand zboara sa aiba la el o bomba... ;-)

Lasand gluma la o parte, m-am gandit sa va sugerez in acest articol cateva metode si TIPS & TRICKS despre cum puteti sa treceti peste teama sau anxietatea de a zbura.

In cele mai multe din situatiile legate de zborul cu avionul, de la check in, la trecerea prin poarta de securitate, la pilotarea aeronavei sau la intarzierile decolarilor sau aterizarior, NU SUNTETI IN CONTROL. Obisnuiti-va cu ideea si incercati sa va faceti zborul cat mai placut posibil.

Daca nu ai o teama bolnavicioasa si chiar patologica de zbor (caz in care numai un specialist te poate ajuta), atunci nu e nevoie decat sa iti accepti gandurile negative si sa te linistesti realizand ca cel mai groaznic scenariu posibil suna la fel de rau atat pe pamant cat si in aer, desi nu se va intampla cu adevarat nicodata. Calmeaza-te si relaxeaza-te. Formalitatile de imbarcare sunt gandite spre siguranta ta. Iar in timpul zborului...simta-te ca acasa.

Citește și:

Ca sa reusesti sa te bucuri de zborul tau si sa eviti problemele de orice fel, iata cateva recomandari utile in orice situatie:

1. Rezerva-ti biletul de avion din timp

Daca faci rzervarea din timp, ai ocazia sa beneficiezi de un tarif promotional, esti sigur(a) ca gasesti locuri pe cea mai buna si directa cursa posibila si ai ocazia sa-ti alegi chiar locul in avion. Nu ma gandesc la teoriile conform carora a sta in spate sau in fata este mai sigur in caz de aterizare fortata. Chiar si alegerea clasica "la geam" sau "la culoar" poate fi mai importanta decat crezi. Un zbor de cateva ore intre doi straini nu este prea placut mai ales daca simti nevoia sa te intinzi si sa te dezmortesti destul de des. Iar daca unul dintre vecinii tai din stanga sau dreapta nu sunt tocmai "in forma" sau daca dai de o familie cu copii sau cu bebelus in brate... va trebui sa rezisti pana dupa aterizare.

Citește și:

Daca nu tii neaparat sa vezi lumea de sus pe geamul avionului, iti recomand sa alegi un loc "la culoar". Asa vei putea iesi fara probleme sa mergi la toaleta sau pur si simplu vei putea sa ajungi foarte usor la bagajul tau de mana. Cu toate acestea, daca iti propui sa dormi mare parte din zbor, poti alege un loc la fereastra pentru a avea pe ce sa te sprijini fara sa intri in spatiul personal al celui de langa tine.

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.