Setari Cookie-uri

Zborul cu avionul: o necesitate, un stres sau o adevarata placere?!

Intr-o perioada dificila si stresanta ca cea prin care trecem cu totii, gandul la vacanta ne ajuta sa depasim momentele critice, ne ambitioneaza sa "tragem tare", sa nu ne lasam si ne asigura ca, undeva, candva (nu peste prea mult timp - de 1 Mai sau la Vara) ne vom putea relaxa fara griji, bucurandu-ne de o vacanta bine-meritata si mult asteptata...

Nu cauta sa descoperi in ochii sau pe chipul insotitoarelor de bord daca sunt probleme cu avionul. De cele mai multe ori acestea sunt antrenate sa disimuleze si sa nu starneasca panica nici cand intr-adevar se intampla ceva grav. Ba mai mult, e posibil ca o problema personala a unei stewardese sa iti para un semn ca ceva nu e in regula cu avionul. Pur si simplu te vei stressa degeaba. Si o migrena la 10.000 de metri altitudine este ultimul lucru de care ai nevoie, nu-i asa?

Daca stii ca ai o teama de accidete aviatice, evita sa citesti sau sa urmaresti stiri sau documentare despre dezastre in aer, macar cu cateva zile inainte de zborul tau.

Pana la urma, a evita anxietatea la decolare sau aterizare tine de experienta, de stil personal si de rabdare si incredere. Insa depinde de tine sa ai grija de aceste mici detalii care iti pot face zborul mai placut.

Citește și:

In situatia nedorita in care avionul tau are intarziere, fie la plecare sau la intoarcere acasa, sau poate intr-un aeropot de escala, nu dispera! Cauta sa profiti de timpul pe care il ai acum, pe neasteptate, la dispozitie. "Terminalul" este doar un film, insa ai destule de invatat din el, pana la urma.

Iata cateva sugestii de bun simt, care sa te aute sa profiti de intarzirile avioanelor pe care le astepti:

1. NU te enerva

Cand auzi sau vezi anuntul care transforma intarzierea intr-o realitate sigura si concreta, nu iti iesi din minti, nu te enerva, fiindca nu ai ce face. Nu poti controla situatia. Nu poti aduce avionul mai rapid in aeroport sau nu-l poti face sa decoleze mai repede. Nici tu nici angajatii aeroportului sau liniei aeriene cu care zbori nu aveti control asupra conditiilor meteo sau a situatilor neprevazute.

Citește și:

2. Relaxeaza-te

Aseza-te jos, trage aer in piept. Fa o recapitulare rapida a situatiei in care esti: Unde esti? Unde te duci? Cat e ceasul? Cat de mare e intarzierea? Ce alternative ai? Ce se poate intampla in cazul in care nu ajungi la timpul potrivit la destinatie? Daca raspunsul este, nimic grav, atunci totul e ok. Daca trebuie neaparat sa fii undeva la o anumita ora si nu crezi ca vei reusi sa ajungi, cauta sa evaluezi consecintele si sa le eviti pe cele mai grave.

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.