Setari Cookie-uri

Zborul cu avionul: o necesitate, un stres sau o adevarata placere?!

Intr-o perioada dificila si stresanta ca cea prin care trecem cu totii, gandul la vacanta ne ajuta sa depasim momentele critice, ne ambitioneaza sa "tragem tare", sa nu ne lasam si ne asigura ca, undeva, candva (nu peste prea mult timp - de 1 Mai sau la Vara) ne vom putea relaxa fara griji, bucurandu-ne de o vacanta bine-meritata si mult asteptata...

3. Fa cumparaturi la duty free

Profita de timpul castigat si fa cumparaturi fara taxe. Ai ocazia sa verifici daca ai cumparat cate ceva pt toti celor de acasa carora vrei sa le aduci un suvenir. Ai acum timp sa alegi, sa compari, sa probezi, sa negociezi. Poti merge sa mananci ceva si poti cauta sa cumperi produse specifice, care NU se gasesc la tine in oras. Si daca ai luat deja cadouri si suveniruri, ai ocazia sa cumperi cate ceva pentru viitoarele aniversari la care te gandesti ca vei participa...

4. Citeste si cumpara-ti ceva de citit

Profita de acest timp pentru a citi sau tocmai, pentru a-ti cumpara ceva de citit. De cand nu ai mai avut un ragaz neasteptat, timp liber in care sa faci orice, sa citesti orice? Profita cat mai ai timp de aceste minute rupte din programul tau probabil si asa prea incarcat de atatea ori.

5. Plimba-te si viziteaza zona

Citește și:

Daca ai timp destul la dispozitie, iesi din aeroport si viziteaza imprejurimile acestuia. Daca intarzierea este mare, poti chiar vizita orasul in care te afli, mai ales daca este un aeroport de escala intr-un oras pe care nu-l cunosti. Si chiar daca nu ai timp sau permisiunea sa iesi din aeroport, exploreaza aeroportul prin interior. E posibil sa dai peste locuri si facilitati minunate, la care nu te asteptai. Exista spa-uri, saloane de masaj sau coafura si restaurante excelente in unele aeroporturi cu trafic intens de calatori.

6. Odihneste-te si reincarca-ti bateriile

Orice calatorie, mai ales una lunga este obositoare. Daca nu fizic, macar psihic. Chiar daca nu schimbi fusul orar nu ar srica sa profiti de intarzierea avionului si sa te odihnesti un pic. Dupa caz, in functie de durata intarzierii si de alternativele oferite de compania aeriana, poti chiar sa te cazezi pentru cateva ore in hotelul aeroportului.

Citește și:

Evident ca celor mai experimentati calatori, sfaturile si sugestiile mele li se vor parea de bun simt, evidente si chiar de la sine intelese. Nu pretind ca am "reinventat roata". Am incercat numai sa punctez cateva din elementele care, desi nu par atat de importante sau revolutionare, pot transforma un zbor intr-un cosmar sau intr-o experienta placuta.

Depinde de noi insine sa ne transformam dificultatile in oportunitati si sa ne descurcam in orice situatie. In viata nu poti face numai ceea ce iti place si trebuie sa inveti sa te descurci in situatii si medii diferite...

Care au fost cele mai grave probleme pecare le-ati avut intr-un avion sau pe un aeroport? Si cum ati trecut cu bine de ele?

Cristian C. FRANCU
C.E.O. Klever Travel
Your Professional Travel & Events Consultant and Problem Solver, Your Free Time Alchemist

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.