Setari Cookie-uri

Zborul cu avionul: o necesitate, un stres sau o adevarata placere?!

Intr-o perioada dificila si stresanta ca cea prin care trecem cu totii, gandul la vacanta ne ajuta sa depasim momentele critice, ne ambitioneaza sa "tragem tare", sa nu ne lasam si ne asigura ca, undeva, candva (nu peste prea mult timp - de 1 Mai sau la Vara) ne vom putea relaxa fara griji, bucurandu-ne de o vacanta bine-meritata si mult asteptata...

4. Detalii si lucruri marunte care iti transforma radical confortul in timpul zborului

Ai ajuns in avion, ti-ai ales locul potrivit, te simti bine in hainele tale si ai cu tine laptopul, muzica ta si/sau ceva interesant de citit. Mai lipseste ceva?

Daca zbori cu o cursa de linie probabil ai la dispozitie bauturi in timpul zborului. Chiar si asa e bine sa ai la tine o sticla de apa sau suc. Asa vei avea mereu la indemana bautura preferata. Ia cu tine si o ciocolata sau biscuiti ori poate chiar un sandwich in caz ca nu ai sau nu iti place mancarea servita la bord. Daca stii ca ai probleme cu diferentele de presiune la altitudini diferite incearca sa mesteci guma.

La fel ca si clasicul "cascat" fortat, mestecatul de guma echilibreaza presiunea in timpul aterizarilor si decolarilor. Daca iti propui sa dormi in avion, ti-ar fi utile dopuri speciale pentru urechi si perna speciala de transport ce se aseaza perfect in jurul gatului pasagerului indemnandu-l sa lase capul jos si sa atipeasca.

Citește și:

5. Evita altercatiile cu ceilalti pasageri sau membri echipajului

Nu are rost sa te stressezi din orice. Cauta sa respecti pentru a fi respectat si sa te porti asa cum astepti ca ceilalti sa se poarte la randul lor cu tine. Eticheta in avion te sfatuieste sa folosesti pentru a-ti sprijini mana mai ales suportul din dreapta ta (asta evident, in caz ca ai pe cineva in stanga). Daca locul din stanga ta e liber poti folosi ambele bratele ale scaunului fara sa deranjezi. Daca tu nu dormi, cauta sa nu-i deranjezi pe cei care vor sau incearca sa doarma. Daca ai laptopul la tine, foloseste castile si daca discuti cu cineva, nu vorbi prea tare.

Daca te porti frumos cu insotitorii de zbor, ai toate sansele sa beneficiezi de toata atentia si bunavointa lor cand ai vreo rugaminte. Nu ezita sa atragi atentia intr-un mod politicos si serios celor care te deranjeaza in mod repetat si nu evita sa intri in discutie cu alti pasageri, daca subiectul e interesant si daca simti ca nu ai deranja intrand in vorba.

Citește și:

6. Alunga gandurile rele

Odata ce esti deja in avion, pastreaza o atitudine pozitiva. Nu te gandi prea mult la problemele de acasa, la facturile neplatite si nu da atentie exagerata zgomotelor ciudate pe care le auzi in avion. Cel mai probabil sunt complet firesti si nu semnaleaza nici un pericol iminent. Daca nu cumva esti un specialist in motoare cu reactie, nu cauta sa intelegi daca acestea functioneaza la parametrii optimi si daca zgomotul pe care-l produc este normal. Nu e cazul sa identifici un piston si nici sa ai parte de un schimb de replici de genul: "de unde se aude linistea asta?" - "de la motoare";-)

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.