Setari Cookie-uri

Acolo unde si-a rupt foamea gatul

Vara a trecut! Criza persista insa! Am lipsit mult... Am inceput sa scriu tot mai rar, foarte rar si din ce in ce mai rar. Munca si activitatile de zi cu zi m-au rapit de langa voi si m-au indepartat de munte!

Vara a trecut! Criza persista insa! Am lipsit mult... Am inceput sa scriu tot mai rar, foarte rar si din ce in ce mai rar. Munca si activitatile de zi cu zi m-au rapit de langa voi si m-au indepartat de munte!

Mi-e parca teama ca nu voi mai fi in stare sa va transmit bucuria pe care o simt in fiecare calatorie, ca imi va fi mai greu sa va descriu varful muntelui care cauta caldura soarelui si strapunge ceata deasa care il inconjoara pentru a-si 'fura' energia.

Nu imi mai permit sa ma plimb cum o faceam pana acum. Criza m-a afectat si pe mine. Termenele limita, 'to do list-urile' ne dicteaza viata. Dar oameni suntem cu totii si dupa atata munca ne rapim fiecare cate 'un mic concediu'...

Asa se face ca intr-unul din week-end-urile trecute am reusit o evadare ca-n vremurile bune. Dupa cum probabil stiti deja, voi cei care ne cititi de ceva vreme, mie personal imi place foarte mult Romania. Imi plac muntii nostri si mai ales colturile acelea linistite in care nu ajunge orice pantofar, in care nu vezi zeci de gunoaie aruncate in locuri in care ar trebui sa nu existe altceva in afara de verdele intens al naturii sau cristalinul apei curgatoare. Imi plac locurile in care singurele sunete care iti incanta urechea sunt cel al vantului care se joaca printre frunzele copacilor si cel al pasarelelor care simt ca le-ai invadat spatiul si par ca te cearta.

Citește și:

De ceva timp aveam in plan sa descopar de aproape Transalpina. Poate unii dintre voi stiti unde se afla. Pentru cei care inca nu au auzit de ea va spun eu acum: pe harta figureaza ca drumul national 67C desi eu as spune ca este mai degraba un drum peste Parang care face legatura intre Sebes si Ranca, prin Obarsia Lotrului. In momentul de fata este in curs de amenajare. Am inteles ca au fost acordate niste fonduri pentru asfaltarea lui, mai precis proiectul de reabilitare a DN67 C Bengesti- Sebes. Asfaltarea Transalpinei va necesita investitii de peste 385 milioane euro. Lucrarile au fost demarate in prima parte a anului 2009 de catre firma Romstrade si teoretic ar trebui sa se incheie in circa 2 ani. Pe de-o parte mi-as dori sa vedem drumul asfaltat, pe de alta ma gandesc ca e foarte probabil ca lucrarile sa nu fie duse la capat. Si poate ar fi mai bine asa... M-as bucura sa avem o Transalpina asfaltata si acesibila iubitorilor de munte, dar in acelasi timp aceasta perspectiva ma intristeaza!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.