Setari Cookie-uri

Acolo unde si-a rupt foamea gatul

Vara a trecut! Criza persista insa! Am lipsit mult... Am inceput sa scriu tot mai rar, foarte rar si din ce in ce mai rar. Munca si activitatile de zi cu zi m-au rapit de langa voi si m-au indepartat de munte!

De unde acest conflict interior si aceasta contradictie de sentimente si asteptari? E simplu: odata asfaltata Transalpina, toti 'pantofarii' vor reusi foarte usor sa ajunga in zona respectiva si astfel odata cu asfaltul vor aparea si tonele de gunoaie, fie ele 'la propriu' ori 'la figurat'.

Destul cu filosofia si sa trecem insa la drum:

Traseul nostru porneste si de data aceasta din Bucuresti. Aveti mai multe variante sa ajungeti pe Transalpina. Puteti merge pe Pitesti, Ramnicu Valcea, iar undeva aproape de Targu Jiu trebuie sa faceti dreapta spre Novaci, Ranca, sau puteti alege ruta ocolitoare pe care am ales-o eu: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Sebes, iar in Sebes faceti stanga spre Sugag, Obarsia Lotrului. Depinde de voi ce vrei sa vedeti. Noi am pornit la drum cu 3 masini Dacia si un Daewoo Espero. Nu ar fi rau sa plecati cu masini de teren daca vreti sa nu riscati prea mult si daca sunteti hotarati sa treceti Transalpina! Si nu sariti pe mine - puteti inchiria una - nu e musai sa va permiteti sa cumparati un 4x4 veritabil!

Citește și:

Prima oprire am facut-o peste noapte in zona Sugag. De acolo in sus, se lucreaza la drum. Daca va decideti sa mergeti cu cortul, imi permit sa va dau un sfat: aveti grija unde il amplasati pentru ca muntele este si pe aici 'casa ursilor' si s-ar putea sa aveti "norocul" ca Mos Martin sa va faca o vizita. Si aveti mare grija ce faceti cu alimentele sau resturile de 'gratar'. Lasate la indemana salbaticiunilor acestea va vor garanta o intalnire fata in fata... Imaginati-va ca eram singura care nu dormea pe la 6 dimineata. Asteptam sa se trezeasca lumea, cand am auzit niste pasi pe langa cort, apoi 'ceva' rontaind oasele ramase de la gratarul nostru. Nu stiam ce sa fac. Sa ma uit sa vad ce este sau mai bine sa astept?

Mi-am trezit colegul de cort si ingroziti, ne indemnam unul pe celalalt sa ne uitam 'cine' ne da tarcoale. In cele din urma am aruncat o privire afara: era un animal mare si negru! Dupa cateva secunde de panica am inteles: nu era ursul, era un caine. Din fericire pe noi ne-a vizitat doar un 'prieten al omului', insa a fost suficient ca sa tragem o sperietura zdravana. Si nu se stie daca voi veti avea tot atat noroc cat am avut noi...

Citește și:

Va spuneam sa aveti grija ce faceti cu alimentele sau cu resturile de mancare peste noapte! Insa si mai important ar fi sa nu uitati sa va luati mancare, pentru ca pe acolo pe sus nu prea mai aveti de unde sa cumparati...

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.