Setari Cookie-uri

Acolo unde si-a rupt foamea gatul

Vara a trecut! Criza persista insa! Am lipsit mult... Am inceput sa scriu tot mai rar, foarte rar si din ce in ce mai rar. Munca si activitatile de zi cu zi m-au rapit de langa voi si m-au indepartat de munte!

Asadar am facut stanga la Obarsia Lotrului catre Brezoi, Valea Oltului si ne-am intors la Sibiu. Nu puteam sa ne intoarcem acasa, inca mai avem cateva zile libere asa ca am profitat si am pornit spre Lacul Rosu si apoi spre Cheile Bicazului. O zona care m-a fascinat cu vreo 14 ani in urma. Nu va imaginati ca acum sunt atat de batrana... nicidecum! Doar ca am ajuns acolo pentru prima data in clasa a doua si de atunci mi-a ramas in minte maretia stancilor care strajuiesc soseaua. Raul Bicaz isi croieste drum printre munti si stanci si se ia la intrecere cu soseaua cand pe stanga, cand pe dreapta ei. Aerul este curat si muntele e munte, cu toate ca zona nu este lipsita de turisti.

Zona Praid - Gheorgheni - Bicaz - Piatra Neamt are frumusetea ei. Aici pare ca natura s-a revoltat putin si nu i-a permis omului sa o strice, creandu-si un scut de aparare. Iar scutul acesta este tocmai frumusetea care te lasa cu gura cascata. Am oprit la Lacul Rosu pentru a ne odihni. Pentru cei care nu au ajuns inca pe acolo, recomand locul pentru odihna. Nu cred ca este ceva mai relaxant ca o plimbare cu barca pe lac, acolo in inima muntilor. Sa auzi doar ratustele care te cearta ca le deranjezi cu vaslele, sa vezi doar apa din jurul tau si muntii acoperiti de copaci care stajuiesc lacul, asta cred ca se poate numi definitia calmului. Totul se opreste in loc, timpul nu mai are aceleasi dimensiuni. Nu te mai grabesti si parca nici nu iti mai vine sa pleci mai departe, sa iti vezi de drum. Despre traseele care se pot face in muntii din zona am scris intr-un articol trecut si tot in unul dintre articolele trecute am scris mai multe despre aceasta zona: Cheile Bicazului - Lacul Rosu.

Citește și:

La intoarcere ne-am oprit la Mausoleul de la Marasesti - un monument dedicat eroilor Primului Razboi Mondial. Acesta a fost ridicat pe locul in care, in vara anului 1917, s-au desfasurat luptele de la Marasesti, soldate cu victoria trupelor romane. Actualmente mausoleul adaposteste 5073 de soldati si ofiteri in 154 de cripte individuale si 9 cripte comune de pe 18 culoare. A fost inaugurat in mod oficial pe 18 septembrie 1938 si este cu siguranta un loc pe care ati vrea sa il vizitati pentru a comemora eroii care si-au dat viata pentru patrie...

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.