Intre 26 iunie si 5 iulie in Koln se desfasoara cel mai mare eveniment Gay Pride din Germania si unul dintre cele mai populare din Europa.

Acest eveniment celebreaza cultura homosexuala si lesbiana si cumuleaza o serie de festivaluri, parade, petreceri si forumuri pe teme politice, transformand orasul Koln intr-un centru al tolerantei si veseliei.

Koln Pride este asemanator cu un carnaval, datorita publicului numeros care sarbatoreste cu mare bucurie obtinerea egalitatii drepturilor indiferent de identitatea sexuala a unei persoane. In ultimii ani, festivalul a adunat peste 1 milion de participanti, care vin an de an din toate colturile Europei ca sa se bucure de aceasta sarbatoare.

Pride-ul isi are originile intr-un eveniment restrans care a inceput in anii 80, Christofer Street Day – acesta sarbatorea mandria gay in fosta Republica Federala Germania. Parada a devenit in scurt timp un eveniment de amploare, ajungand peste ani sa fie renumit in lume pentru veselie, dragoste de viata, intelegere sociala si diversitate. In 2002, Koln Pride a fost parte a Europride, un eveniment international ce reuneste comunitatile gay din Europa.

Koln este al patrulea oras ca marime din Germania si o zona metropolitana importanta din Europa. Orasul dateaza din 38 i.Ch. si este renumit pentru stilul arhitectural grandios. Koln gazduieste cea mai mare si impresionanta catedrala gotica din lume – Domul din Koln, considerat un monument cu valoare artistica neestimabila.

Daca doriti sa vedeti “live” parada gay din Koln, puteti opta pentru transport cu avionul low-cost. Compania Germanwings opereaza zboruri catre Koln cu plecarea din Bucuresti, de trei ori pe saptamana. Stuttgart si Berlin sunt celelalte doua destinatii ale operatorului german.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: