Pregateste-te sa schimbi aerul poluat din orasele Romaniei cu aerul curat de mare. Port la Marea Nordului, Edinburgh este capitala Scotiei si al doilea oras ca marime dupa Glasow. Metropola scotiana este impartita in doua, Old Town delimitat de strada Royal Mile si New Town la nord de cea mai importanta artera Princes Street.

Edinburgh se completeaza perfect si pastreaza aceeasi arhitectura regala. Cele mai importante obiective turistice se afla pe Royal Mile. In capetele strazii se afla Castelul Edinburgh si Royal Palace, resedinta regilor.

Royal Mile este de asemenea si cea mai importanta artera comerciala din Edinburgh, unde vei gasi numeroase magazine cu produse traditionale, vestitele pub-uri si muzee unice: Dynamic Earth, Dangenous si Camera Obscura.

Dupa ce ai vizitat Castelul Edinburgh cu bijuteriile coranei, fortarete, tunuri si sala armelor, cobori pe Royal Mile. Pe dreapta se afla Muzeul Whisky-ului unde ti se prezinta istoria si procesul de fabricare ale whiskey-ul intr-o calatorie prin butoaie, degustand celebra bautura oferita gratuit la intrare. Mai jos de Muzeul Whisky-ului se afla Muzeul Groazei si Camera Obscura, cladire unica cu tot felul de efecte special produse cu lumini, oglinzi si desene 3D. Tot pe Royal Mile se afla Muzeul Copilariei si catedrala St. Giles. Intrarile la muzee costa intre 5 si 9 lire si sunt deschise in general intre orele 10 si 17.

Un alt obiectiv turistic este Dynamic Earth unde afli isotria naturii. In interiorul muzeului sunt reproduse in miniatura toate fenomenele naturii de la eruptia vulcanilor, la era glaciara, paduri tropicale si galaxia. In capatul strazii Royal Mile se afla palatul Holyrood. Trebuie sa stii ca in unele perioade din an palatul este inchis pentru a fi folosit de familia regala.

Pe strada paralela, Princes Street, se afla monumentul Scotts Monument, un adevarat simbol al scotienilor. Pentru pasionatii de arta recomandam Royal Museum, Scottish National Portrait Gallery, National Gallery Of Scotland, dar si casele memoriale ale scriitorilor autohtoni, biblioteca nationala si noul parlament.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: