In Austria te asteapta un amestec intrigant de cultura contemporana si clasica. Tara cunoscuta pentru compozitori ca Schubert si Mozart a dat nastere si personalitatilor ca Falco si Arnold Schwarzenegger. Asa ca, oricare ar fi interesele tale, Viena reprezinta o vacanta de trei zile de exceptie.

8 oferte avantajoase de Revelion in strainatate

Gemutlichkeit este un termen pe care trebuie sa il stii de la inceput. Poate fi definit cel mai bine ca "spiritul si convergenta tuturor lucrurilor bune: mancare, bautura, oameni si atmosfera".
Este motto-ul dupa care austriecii traiesc si vor fi mai mult decat bucurosi sa includa un turist care le respecta obiceiurile. Si ca un turist care le respecta obiceiurile, aminteste-ti ca Austria este mandra de independenta fata de Germania, vecina sa de la nord. Pentru a da o perspectiva acestui lucru, gandeste-te la relatia dintre Statele Unite si Canada, Cehia si Slovacia: vecine, dar independente.
Viena a fost intemeiata de celti in jurul anului 500 i.Hr. Ceea ce inseamna ca exista foarte multa istorie de acoperit in trei zile, asa ca hai sa incepem:

ZIUA 1. Ziua Artei

Cu doar 3 zile la dispozitie pentru a lua la pas acest oras vibrant, vei vrea sa stai in centru, langa The Ring (Inner Stadt). Spre exemplu, Hotel Royal este o varianta foarte buna. Este intr-o zona de prestigiu a Vienei vechi, chiar langa Catedrala Sf. Stefan (locul unde au avut loc nunta si inmormantarea lui Mozart). Chiar daca locatia e centrala, asta nu inseamna ca trebuie sa cheltui foarte multi bani. Pretul unei camere variaza in zona de la 100 la 160 euro/noapte. De asemenea, putem gasi cazari in apropierea zonei centrale pornind de la 50 de europe noapte. La masa in prima zi poti incerca celebri? "wurst" - carnaciorii vienezi.
Pentru dupa amiaza, ai nevoie de mijloace de transport ca sa ajungi in locurile in care vrei. Poti strabate Inner Stadt pe jos intr-o dupa amiaza. Abonamentul de 72 de ore pentru Viena iti ofera calatorii nelimitate cu mijloacele de transport in comun: tramvaie, metrou si autobuze. Taxa de aproximativ 15 euro include si reduceri la atractiile turistice, printre care se afla si muzeele.

Museums Quartier este un complex de arta moderna pe care nu il poti rata sub nici o forma. Iti plac foarte mult arta si muzica? Rasfata-ti simturile la Kunsthistorisches Museum si muzeul Lichtenstein.

Top 24 Circuite ieftine in 2011, toate sub 275 euro de persoana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: