Setari Cookie-uri

Descopera Viena in 3 zile

In Austria te asteapta un amestec intrigant de cultura contemporana si clasica. Tara cunoscuta pentru compozitori ca Schubert si Mozart a dat nastere si personalitatilor ca Falco si Arnold Schwarzenegger. Asa ca, oricare ar fi interesele tale, Viena reprezinta o vacanta de trei zile de exceptie.

In drum spre hotel merita sa faci un popas la una din frumoasele?"kaffeehaus" din Viena.
Completeaza-ti ziua mergand la opera. Opera in Viena este o experienta unica, mai ales daca alegi sa mergi la Staatsoper. In functie de asezare si de spectacol biletele pot varia intre 20 si 290 de euro. Daca nu vrei sa cheltui atat de mult pe un bilet la opera, atunci merita sa incerci Volksoper. Aici preturile pornesc de la? cativa eurio si nici cele mai bune locuri nu depasesc 50 de euro. Indiferent unde alegi sa mergi, nu uita sa iti inchiriezi un frac (costumul pe care ti l-ai adus nu e de ajuns, iar cei de la hotel vor fi bucurosi sa te ajute sa iti faci rost de unul). Retine ca opera e in vacanta in iulie si august.
Daca preferi sa participi activ, incearca un bal formal. Aceasta este inca o traditie vieneza care merita traita si mai ales o cale romantica de a-ti petrece seara. Un bilet costa intre 50 si 400 de euro.
In fiecare zi cate putin sau totul intr-o zi, nu rata vizitarea cat macompleta a Ringul Vienez, considerat una dintre minunile arhitecturii europene. Aici se pot admira cele mai frumoase cladiri ale capitalei Austriei: Opera, Palatul Hoffburg, Statuia Mariei Tereza, Muzeul de Arta si Stiinte ale Naturii, Primaria si Parlamentul. Si nu in ultimul rand, Viena este celebra pentru Danube Tower care ofera cea mai frumoasa panorama asupra Vienei intr-un restaurant aflat la peste 150 m altitudine

Ziua 2. Iesi la plimbare

A doua zi in Viena, si nu numai, va insemna printre alte si un rasfat gastronomic. Apropo de mesele austriece, prima maa a zilei sau primul mic dejun, Fruhstuck-ul contine mai ales cafea si paine. Gustarea ce urmeaza e insa substantiala. Gabel fruhstuck-ul se serveste la ora 10 si e bazat pe carnaciori?
Ziua a doua iti da ocazia sa iti umpli plamanii cu aer proaspat. Viena are foarte multe activitati outdoor, majoritatea in Leopoldstadt. Aici, parcul de distractii Prater iti va da o sansa sa te destinzi. Prater-ul este poate cel mai atractiv parc de distractii european. Insa din pacate este inchis dupa 30 octombrie si se va deschide doar pe 15 martie anul viitor. Fie ca ai gasit parcul deschis sau nu inchiriaza o bicicleta din multele magazine din jurul Prater-ului pentru aproximativ 18-20 de euro pentru a inconjura parcul si Canalul Dunarii. Iti recomandam sa mergi la Viena de Sarbatori, de Craciun si/sau de Revelion, cand orasul te va intampina in straie de sarbatoare, cu ciocolata calda, vin fiert si carnaciori, toate acestea insotite de frumoasele cantece vieneze de iarna. Merita insa sa vizitezi Viena si in ianuarie si februarie, cand este sezonul de varf al reducerilor. Si toamna, este minunat sa vizitezi Viena, fie individual , cu masina proprie, fie intr-un program organizat, cum ar fi Circuitul Capitalelor Imperiale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.