Setari Cookie-uri

Descopera Viena in 3 zile

In Austria te asteapta un amestec intrigant de cultura contemporana si clasica. Tara cunoscuta pentru compozitori ca Schubert si Mozart a dat nastere si personalitatilor ca Falco si Arnold Schwarzenegger. Asa ca, oricare ar fi interesele tale, Viena reprezinta o vacanta de trei zile de exceptie.

Profita de ultimul pranz in viena pentru a incerca gulasul, fructele de mare si vanatul. Merita sa te duci la Zum Kuckuck. Vei stii ca ai ajuns unde trebuie daca vei zari un cuc de aur deasupra intrarii. Aici gazdele stiu cum sa te faca as te simti binevenit si rasfatat si nu te va costa mai mult de 25 de euro.
Urca-te in unul din autocarele care fac turul orasului! Nu rata ocazia fiindca este o experienta superba. DE asemenea poti face o vizita organizata in canalizarea veche a Vienei.

Dupa vizita in Viena subterana, va intoarceti la costum si cravata pentru o cina la restaurantele renumite ale Vienei. Iar dupa cina viziteaza neaparat scena cluburilor si barurilor vieneze. Poti sa vizitezi multe dintre ele, pentru ca sunt deschise pana la 4 dimineata. De la pub-urile si barurile mai mult sau mai putin aglomerate pana la discotecile cu ringuri de dans arhipline, gasesti orice fel de club de noapte ai dori. Mergi cu U-Bahn-ul, serviciul de transport public din Viena, pana in Bermuda Dreieck (Triunghiul Bermudelor), unde vei gasi multe localuri excelente. pentru distractia nocturna. Zona se afla la sud de Dunare, langa biserica St Ruprecht. Laq intoarcerea inspre hotel, merita sa intrati in Flex - un club special, amenajat intr-un fost tunel de metrou.

Daca timpul va permite va sugeram o vizita la minunatul Palat Schonbrunn (in functie de orarul de functionare al muzeului), care va va introduce in atmosfera vremurilor demult apuse, parcul construit in stilul gradinilor de la Versailles te imbie la plimbare iar din orangerie se aud si acum sunetele muzicii lui Mozart si Strauss.

Daca ajungeti in Viena de Revelion, pentru noaptea dintre ani puteti opta pentru o cina festiva sau sa participati la Silvesterpfad, petrecere de revelion in aer liber, organizata de municipalitatea vieneza in centrul orasului. Ciocniti o cupa de sampanie alaturi de miile de turisti sositi aici din toate colturile lumiiint intr-o atmosfera de sarbatoare.

Daca sunteti amator de noi descoperiri si aveti timp pentru o mica excusie, va recomandam sa vizitati si Padurea Vieneza. Romantismul locurilor i-a inspirat pe marii artisti, asa a luat nastere valsul lui Strauss. Mergand mai departe descoperiti manastirea de calugarite carmelite de la Mayerling, construita pe locul cabanei de vanatoare in care s-a petrecut drama cu multe mistere nedezlegate, sfarsita cu moartea arhiducelui Rudolf si a iubitei lui Maria Vetsera. La capatul Padurii Vieneze puteti ajunge in vestita statiune balneara imperiala Baden.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.