Setari Cookie-uri

10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti

Ai nevoie de un pretext pentru a calatori undeva? Cauti un motiv in plus pentru a pleca intr-o vacanta departe de casa, de job, de task-uri si termene limita, de probleme si de stressul de zi cu zi? Sau poate pur si simplu iti plac animalele!

O puteti vedea in Madagascar sau, mai aproape, insa inchis in ZOO, in Anglia, la Bristol Zoo Gardens.

Foto: Wikipedia

2. Maimuta cu Trompa (Nasalis larvatus) sau Proboscis Monkey

De ce este ciudata: priviti poza si veti intelege. Nasul acestei maimute este lung precum o trompa.
Printre cele mai specializate si mai deosebite animale, Maimuta cu trompa ocupa habitate foarte restranse in apropierea apelor din padurea tropicala, mlastinile cu mangrove si pe coastele insulei Borneo. Trasatura definitorie a Maimutei cu trompa este nasul mare. La masculii adulti, acesta este lung si atarna, putand juca un rol foarte important in atragerea partenerelor.

Mai multe detalii despre ea aici.

O puteti vedea in Borneo sau la Gradina Zoologica din Singapore.

Foto: Bjørn Christian Tørrissen, Wikipedia

3. Cartita sobolan fara blana (Heterocephalus glaber) sau Naked Mole Rat

Citește și:

De ce este ciudata: Aproape total oarba ca o cartita, cu aspect de sobolan fara blana, Heterocephalus glaber nu poate simti durerea fiindca nu are deloc substanta P cea care trasmite durerea in sistemul nervos. Este un mamifer ce traieste in colonii cu sistem de casta precum furnicile. Exista o regina si sute de "muncitori" si "soldati" care sunt gata sa se sacrifice in lupta cu un atacator precum sarpele.

Mai multe detalii despre Heterocephalus glaber aici.

O puteti vedea in Africa de Est, in tari precum Etiopia, Kenia sau Somalia. Poate mai la indemana pt multi dintre voi, o puteti vedea in Washington, in cadrul National Zoo - Gradina Zoologica parte din cel mai mare complex muzeal din lume The Smithsonian Institute.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.