Setari Cookie-uri

10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti

Ai nevoie de un pretext pentru a calatori undeva? Cauti un motiv in plus pentru a pleca intr-o vacanta departe de casa, de job, de task-uri si termene limita, de probleme si de stressul de zi cu zi? Sau poate pur si simplu iti plac animalele!

4. Tarsierul filipinez ( Tarsius syrichta )

De ce este ciudat: In primul rand se pare ca e cea mai mica maimuta din lume - ajunge pana la o greutate de 165 de grame si o inaltime de 160 de milimetri (16 cm). In plus, ochii sai sunt aproape de doua ori mai mari decat cei ai omului, insa nu are vedere periferica, ochii fiind fixi. Cu toate acestea gatul sau se poate roti la 180 grade. Tarsierii isi ataca prada cu ochii inchisi de teama sa nu ...le intre in ochi.

Mai multe detalii despre Tarsius syrichta gasiti aici.

Il puteti vedea, desi e foarte mic si greu de observat, in Filipine. Specia sa este pe cale de disparitie si de aceea ar putea fi observat in Rezervatia din insula filipineza Bohol.

Foto: Wikipedia

5. Tamarinul Imparat (Saguinus imperator)

De ce este ciudat: dupa cum ii sugereaza si numele, este vorba de un tamarin Imparat. Tamarinul este o specie de maimuta de marimea unei veverite. Ciudatenia apare insa cand il priviti pe Tamarinul Imparat in fata. Nu aveti cum sa nu observati Mustata sa impunatoare. Mustata care a fost asemanata cu cea a Imparatului german Wilhem al II-lea. Si de ce nu, aduce un pic si cu vestita mustata a lui Ion Tiriac.

Citește și:

Mai multe detalii despre Saguinus imperator gasiti aici.

Il puteti vedea in America de Sud, zona Amazoniana, din Bolivia, in Brazilia si chiar in Peru. In Europa il puteti vedea in Gradina Zoologica din Paignton.

6. Echidna si Ornitorincul

De ce sunt ciudate: Echidna si Ornitorincul sunt fie o minune, fie o greseala a naturii ;-)
Echidna are marsupiu in care isi cara puii ca si cangurii, are spini ca porcul spinos si ariciul, are un bot lung si o limba lunga ca un furnicar si se inmulteste prin oua ca o pasare. Pe langa aspectul ei unic, echidna este al doilea mamifer monotrem, adica care se inmulteste prin oua, alaturi de Ornitorinc - un mamifer la fel de ciudat si uimitor: cu cioc de rata si coada de castor.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.