Setari Cookie-uri

10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti

Ai nevoie de un pretext pentru a calatori undeva? Cauti un motiv in plus pentru a pleca intr-o vacanta departe de casa, de job, de task-uri si termene limita, de probleme si de stressul de zi cu zi? Sau poate pur si simplu iti plac animalele!

Mai multe detalii despre Echidna gasiti aici.
Mai mult detalii despre Ornitorinc gasiti aici.

Atat Echidna cat si Ornitorincul pot fi vazute in Asutralia si Noua Guinee.)

7. Porumbelul evantai (Goura victoria) sau Victoria Crowned Pigeon

De ce este ciudat: Porumbelul evantai este o pasare rara, cu totul deosebita. De marimea unei gaini, are penele stralucitoare, turcoaz, iar creasta in forma de evantai ii sta tot timpul ridicata. Acesti porumbei iesiti din comun traiesc in padurile tropicale din Noua Guinee, nu prea zboara si obsinuiesc sa traiasca pe pamant, hranindu-se mai ales cu fructele cazute din copaci.

Mai multe detalii despre Porumbelul evanta gasiti aici.

Poate fi vazut in Noua Guinee.

8. Maimuta pitica (Cebuella pygmaea) sau Pygmy Marmoset

De ce este ciudata: Maimuta pitica sau Maimuta pigmeu este cea mai mica maimuta din lume. Comunica prin ciripituri si fluieraturi specifice, insa atunci cand ataca emit un sunet care nu este auzit de oameni ci doar de celelalte maimutele pitice. Au doar 14-15 cm excluzand coada care poate atinge la randul ei 14-15 cm. S-a spus chiar ca"scheletul de extraterestru" gasit in cursa de soareci de un fermier in Mexic in anul 2007, caz facut public in 2009 ar fi fost probabil un Cabuella Pygmaea.

Citește și:

Mai multe detalii despre Maimutica pigmeu gasiti aici.

O puteti vedea in America de Sud. Mai ales in Brazilia, Colombia, Ecuador si Peru.

9. Pangolinul de Copac (Manis tricuspis) sau Tree Pangolin

De ce este ciudat: Mamifer exotic insectivor, Pangolinul are corpul si coada acoperite cu solzi cornosi. La atingere solzii sai te duc cu gandul la unghiile umane. Insa nu riscati sa il mangaiati daca va este aproape. Precum sconcsul, pangolinul de copac arunca cu o secretie foarte urat mirositoare atunci cand se simte amenintat.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.