Setari Cookie-uri

Cele mai luxoase croaziere din lume

Croazierele in marea Caraibelor sau insulele Bahamas au inceput sa-si piarda din farmec in favoarea unor locatii mult mai exotice.

Costurile si investitiile sunt destul de ridicate in cazul croazierelor si joaca un rol important in stabilirea tarifelor. Tahiti si Antarctica sunt mai scumpe pentru ca absolut totul trebuie importat, inclusive combustibilul. In Alaska, se adauga taxe pentru stationare, navigare si alte cheltuieli guvernamentale. Tranzitarea canalelor Suez si Panama se plateste scump.

Spre exemplu, "nava Mariner, cantarind 50.000 de tone si avand 690 de pasageri pe croaziera plateste 150.000 de dolari la trecerea canalului Panama, ceea ce se traduce prin 220 de dolari (160 de euro) de persoana", constata Mark Conoy, presedintele Regent Seven Seas Cruises.

Croazierele de lux corespund, bineinteles, cu excursii scumpe la tarm. Croaziera Wind Surf incepand cu 20 mai de-a lungul Rivierei Franceze stationeaza, bineinteles, in principatul Monaco, timp de trei zile in cadrul Marelui Premiu de Formula 1, Grand Prix. Pentru 1.900 de dolari de persoana (1389 de euro), Norocosii aflati la bordul navei s-au bucurat de locuri rezervate pentru cursa finala, receptii private si suveniruri comemorative.

Exista motive diferite care ii fac pe doritori sa isi aleaga croaziera perfecta. Ca si gentile, masinile sport sau telefoanele mobile, itinerariile croazierelor sunt la moda sau nu, ritmul rezervarilor dictand preferintele turistilor si, evident, locatiile cu adevarat in trend.

Marea Caraibelor este adesea traversata de Anul Nou, fiind preferata de petrecaretii care beau sampanie, si numara secundele ramase pana la venirea noului an de pe puntea navei, totul in lumina focurilor de artificii. Croazierea de doua saptamani la bordul navelor de dimensiuni mici, dar foarte stilate, Seabourn Pride si Seabourn Legend, porneste de la 699 de dolari (510 euro) de persoana/zi, ajungand chiar la 2.078 de dolari (1.514 de euro) de persoana/zi.

Forbes a identificat cele mai scumpe croaziere ale lumii, cuprinzand in top navele cu minimum 30 de pasageri si calculand in functie de ratele zilnice la cea mai mica categorie oferita. Lungimea croazierei nu a reprezentat un factor decisiv in acest top.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.