Setari Cookie-uri

Targuri de Craciun fermecate desprinse din basmele copilariei

Traieste magia sarbatorilor de iarna in cele mai frumoase targuri de craciun!

Viena, Praga, Strassbourg, Bruxelles, toate aceste orase minunate se transforma in perioada sarbatorilor de iarna in adevarate taramuri de poveste. Aceste locuri devin portaluri magice prin care fiecare descopera fascinanta lume a lui Mos Craciun si frumusetea incredibila a celei mai iubite sarbatori.

Marile orase incarcate de istorie si povesti nemuritoare isi pun pelerina de basm si ofera atmosfera aceea unica de bucurie, speranta, exaltare si sarbatoare, pe care o regasesti doar in cele mai frumoase targuri de Craciun din lume. Se spune ca traditia acestor piete magice de Craciun dateaza de sute de ani, iar primele au aparut in Viena, in anul 1924. De atunci, aceasta traditie s-a extins in toata lumea.

12 cele mai frumoase targuri de Craciun

1. Viena

targuri de craciun foto: Muellek Josef, Shutterstock

Capitala Austriei este printre cele mai cunoscute orase din lume in care se desfasoara anual un targ de Craciun. In fata superbei cladiri Rathausplatz, primaria din Viena, sunt amenajate standuri comerciale care mai de care mai frumoase, unde poti gasi cadouri de Craciun, decoratiuni, dulciuri si bauturi calde. Copacii din fata parcului primariei sunt decorati si pregatiti de sarbatoare, iar totul in jur radiaza o mare de lumini. O experienta vieneza de poveste care merita traita macar o data in viata.

Citește și:

2. Praga

targuri de craciun foto: Kajano, Shutterstock

Targul de Craciun in Praga are o atmosfera unica, de neuitat. Orasul imbraca straie de sarbatoare si in multe din pietele istorice sunt organizate targuri de Craciun. Magia centrului medieval care poarta amprenta sarbatorilor de demult si atmosfera intima, familiara, face ca intreaga experienta sa devina mult mai intensa.

3. Strassbourg

targuri de craciun foto: Leonid Andronov, Shutterstock

Cunoscut drept "Capitala Craciunului", superbul oras Strassbourg se transforma intr-un lacas magic al sarbatorilor de iarna. Recompensat de doua ori cu titlul de „Cel mai bun targ de Craciun”, Christkindelsmarik cuprinde 12 piete intr-una singura si a fost organizat pentru prima data in anul 1570.

4. Bruxelles

piete de craciun foto: Cristian Puscasu, Shutterstock

Chiar daca nu se afla printre cele mai vechi targuri de Craciun, cel din Bruxelles a devenit unul legendar prin atmosefera de poveste unica. Cinci saptamani pline de magice, arome, tarabe colorate, idei de cadouri fantastice si sesiuni de degustare originale. In piata centrala Grand Place, este adus, an de an, din diferite colturi ale Europei, cate un brad cat se poate de inalt, care este impodobit intr-un mod spectaculos.

Citește și:

    5. Budapesta

    piete de craciun foto: Lerner Vadim, Shutterstock

    Targul de Craciun din Budapesta este unul dintre cele mai faimoase targuri de Craciun din Europa si se transforma in principala atractie a capitalei Ungariei in perioada sarbatorilor de iarna. In piata Vorosmarty, in sutele de casute din lemn se comercializeaza doar produse artizanale traditionale si decoratiuni de Craciun, acestea fiind certificate de un juriu al Uniunii Asociatiei de Arta Populara din Ungaria. Targul de Craciun din Budapesta combina mancarea traditionala si dansul cu muzica live.

    6. Sibiu

    targuri de craciun foto: cge2010, Shutterstock

    Superbul targ de Craciun din Sibiu este un proiect cultural initiat de Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei in Romania, in parteneriat cu municipalitatea sibiana si a fost deschis pentru prima oara in anul 2007, cand Sibiu devenea Capitala Culturala Europeana. Editia aceasta reuneste peste 90 de expozanti din tara si strainatate si va avea numeroase atractii atat pentru adulti, cat si pentru copii. O proiectie grandioasa pe toate cladirile din Piata Mare va transforma centru Sibiul intr-un adevarat taram de poveste de sarbatori.

    Vizionare placuta


    Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.