Traim intr-o lume in care imaginea este extrem de importanta. Din pacate, in multe situatii si cazuri, imaginea este mai importanta decat realitatea. In primul rand trebuie sa stii sa te vinzi si sa te prezinti lumii, abia apoi vei putea arata si demonstra ce stii, ce vrei si ce poti cu adevarat. Mai intai trebuie sa convingi pentru a primi sansa sa dovedesti.

Imaginea noastra, dincolo de teoriile comunicarii, dincolo de PR si branding, dincolo de marketing si advertising, se poate imparti in cateva mari categorii: cum anume te vezi tu pe tine insuti, cum anume te vad ceilalti pe tine insuti, cum anume crezi tu ca te vad ceilalti si nu in cele din urma, cum anume ai vrea tu sa te vada ceilalti.

In cazul ideal, aceste patru aspecte se confunda unul cu celalalt. Insa cazurile ideale sunt in prea mare masura teoretice sau utopice si important este sa incerci sa fii in primul rand sincer si corect cu propria-ti persoana, pentru a putea fi corect si sincer cu ceilalti si a astepta acelasi lucru de la ei. Oricate scuze am gasi, oricate explicatii am da si ne-am da, a te prezenta altfel decat esti, pe termen lung si nu numai, este gresit si va avea efecte adverse nefericite poate tocmai atunci cand te astepti mai putin. Oricate avantaje ar putea sa iti aduca pe termen scurt, Ipocrizia se va dovedi nefasta intr-un final.

Si iata cum in acest cuvant: ipocrizie - sinonim cu fatarnicie sau viclenie, regasim "laitmotiv" -ul ultimilor luni: Criza. Insa etimologic, substantivul "ipocrit" se trage din frantuzescul hypocrite care isi are originile in grecescul hypokrisis - care insemna a "juca teatru".

Yuri eroul principal din "Doctor Zhivago" a lui Boris Pasternak spunea, atat de adevarat la un moment dat ca "Propria-ti sanatatea iti va fi afectata daca, zi de zi, spui opusul a ceea ce simti". Putem spune deci ca Ipocrizia dauneaza grav sanatatii!

Cand apar probleme ale sanatatii, medicina isi dovedeste importanta covarsitoare in evolutia omului in general si in prelungirea si/sau cresterea calitatii vietii fiecaruia dintre noi in particular.

Iar parintele Medicinii nu este altul decat… Hipocrate. Un geniu si un vizionar al timpului sau, ai carui discipoli se numesc astazi medici si nu ipocriti ;-)…

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: