Setari Cookie-uri

Zante, Il fiore del Levante: Insula Zakhyntos

Zakynthos, este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului.

Zakynthos, cunoscuta si ca Zante (denumirea sa in limba italiana) este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului. Insula este una dintre cele mai "verzi" si frumoase din arhipeleag si va va surprinde cu plajele ei superbe. Aici veti gasi atat viata de noapte si agitatie, cat si golfuri retrase si peisaje care iti taie respiratia.

Daca Mykonos si Kos sunt insule associate cu petrecerile iar Creta si Rodos cu vacantele de familie, Zakhyntos este o imbinare perfecta intre acestea. Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase (din Vassilikos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata si verde cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini. Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic.



Plaja Navagio este o imagine reprezentativa a insulei in toata lumea si unul din punctele turistice cele mai vizitate. Desi initial se chema Agios Georgios aceasta plaja a fost redenumita (Navagio) dupa naufragiul in 1983 a unui vas ce transporta tigari de contrabanda. Apele marii au impins epava pe tarm, iar nisipul a acoperit-o pana la jumatate. Epava este si acum pe plaja, nu aveti cum sa nu o vedeti daca veti merge in excursie aici. Navagio este una din cele mai celebre si fotografiate plaje din lumea intrega fiind inclusa pe buna dreptate in topul primelor 10 plaje din lume. Albastrul intalnit aici nu se mai gaseste in nici un alt loc de pe insula, iar peisajul este mirific. Totusi trebuie sa fiti atenti pentru ca la intrarea in apa sunt pietre si va recomandam sa purtati papuci speciali!

Capitala insulei are acelasi nume - Zante Town, este situata pe coasta de est, intr-un golf, si este centrul comercial si principalul port al insulei. Orasul cunoscut in trecut ca "Venetia Sudului" a fost reconstruit dupa ce cutremurul din 1953 si incendiul care i-a urmat a distrus orasul vechi cu conacele si cladirile sale elegante, orasul cel nou incercand sa pastreze pe cat posibil stilul venetian si bizantin al orasului vechi.

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.